P1322745

Ponořte se do tajů vánočních tradic a zvyků, a to formou hry

Pro milovníky Vánoc je tu nový pohádkový a netradiční jarmark plný tradic. Ten pořádají Příběhářky již v sobotu 25. listopadu v prostředí starého statku ve Vlaštovčím údolí, které leží v Rašovicích u Klášterce nad Ohří. Zažijete tak opravdové kouzlo Vánoc díky pochopení tajů vánočních tradic a veselostí. A to všechno formou hry! U vstupu obdržíte kartičku, která vás provede všemi stanovištěmi a díky tomu byste se měli naladit na vánoční atmosféru se vším všudy. Pochopíte tradice, které si osvojíte, a po prožití všech stanovišť s dílničkami a programem dostanete dárek.

Na předvánočním setkání vás čeká spoustu stanovišť, kde si společně připomenete vánoční tradice. A bez pochyby vás potěší také stánky místních řemeslníků s jejich produkty, vánoční fotokoutek, stínové minidivadélko, cirkusové vystoupení koní nebo jóga na lazení vánoční energie. Tento štědrý program si pro vás Příběhářky připravily jako poděkování za uplynulý rok plný zážitků.

PROGRAM

od 13:00 Vánoční dílničky a prodejní stánky

13:00-15:00 Zkrášlovací koutek 

15:00 Cirkusové vystoupení koní

15:00-17:00 Možnost focení v pohádkové scenérii

16:00 -16:30 Jóga s Martinou Martinez 

17:30 minidivadélko: stínové představení 

18:00 Hromadné pouštění lampionů s vánočním přáním 

 

Programem vás bude provádět „Karta vánočního skřítka“, díky které neopomenete žádné ze stanovišť a prožijete tak program naplno. Když vše splníte, dostanete dárek. 

Kdo událost pořádá? 

P1322802
P1333455
P1322932

 

Jak vypadají opravdové Vánoce s Příběhem? Kdo jiný zná odpovědi než samotné Příběhářky, tým kreativních žen, které v Klášterci nad Ohří pořádají zážitkové programy pro veřejnost. Jejich počiny jsou natolik úspěšné, že letos získaly certifikaci Krušnohoří – regionální zážitek. Umí totiž navodit patřičnou atmosféru, a tak si návštěvníci a klienti vždy odnáší opravu nádherné zážitky na celý život i díky tomu, že to celé uchovávají ve fotografiích. A ne tak v ledajakých. Jsou to fotografie plné emocí, příběhů, otázek i odpovědí. Pořádají například zážitková focení se zvířaty, která umí cirkusové kousky, dále proměny žen, fotovyjížďky na koních, plavby na pramici, zážitkové pobyty, jarmarky a mnoho dalšího.

Na vánočním jarmarku si nejen připomeneme nejstarší, ale i ty novější vánoční zvyky. Také se dozvíte, proč a jaká tradice se dodržuje a jak vznikla.

A jaké vánoční dílny a stanoviště na vás čekají?

  • Vánoční lití olova

  • Pečení cukroví v kamenné peci

  • Psaní vánočního přání na létající lampion

  • Pouštění lodiček ze skořápek se svíčkou

  • Chytání dřevěného kapra

  • Vánoční tabule

  • Připravené scenérie pro netradiční focení plné tradic

  • Zkrášlovací koutek s vizážistkou a kadeřnicí

  • Dopisy Ježíškovi a posílání vánoční poštou

Stanoviště, které si Příběhářky připravily, budou zkrátka pohádková. A samozřejmě nemůže chybět zkrášlovací koutek, kde o vás bude pečovat vizážistka Martina a kadeřnice Lucka. Ty vás nejen zkrášlí v den jarmarku, ale také vám poradí, jak na vánoční líčení a účes přímo vám na tělo. Určitě nevynechejte možnost zvěčnit si vzpomínku na letošní Vánoce. Ty vám fotografka Marieta zaznamená přímo během prožívání tradic: při lití olova, pečení cukroví v peci, ale také si pro vás připravila naaranžovanou scenérii. Celou akci završí nádherné cirkusové představení koní Lucie Boháčové z Ponylandu a následné vypouštění létajicích lampionů s vánočním přáním.

 

Akce bude provázená vůní výborného svařáku, který dostanete už u vstupu jako welcome drink. V jeho opojení můžete setrvat po zbytek dne. Mimojiné vás čeká bohaté pohoštění jako vinné klobásy, točení pivo nebo likér. Vánoce jsou svátek pohostinství, a proto ani v tom nezůstáváme pozadu a nebude chybět stolování u vánoční tabule!

P1800821

Program je nabitý. Také díky připojení lokálních tvůrců a podnikatelů, od kterých si budete moci během jednoho dne obstarat vánoční dárky. Těšit se můžete na dětské oblečení od Mámy v lese, nekonečně voňavé svíčky od Svíčky z Krušnohoří, keramické výrobky od Pippi Art a Originální šperky a doplňky, nebo kožené výrobky od Lestra Leather. Také si budete moci zakoupit dárkové poukazy na služby například od kadeřnice Lucie Cajthamlové, na zážitek od Příběhářek, na rukodělný workshop ve Vlaštovčím údolí, poukaz vizážistky Martiny Sojkové nebo od Kristýny Rolincové voucher na workshop parfému podle akvarelu.

Kontaktní formulář
Máte pro nás nějakou práci, dotaz, nebo vzkaz?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *