P1733081 scaled e1699967249783

Tradiční tesařství oživuje severní, západní a východní Čechy

Když se setká tradice s moderními technologiemi, vzniká něco unikátního. A právě unikátní stavby tvoří naši tradiční tesaři z Klášterce nad Ohří po západních, severních a východních Čechách. Specialuzujeme se na opravu památek, ale také na novostavby. Vytvoříme repliky historických krovů, opravujeme roubenné a hrázděné stavby nebo vám postavíme historicky věrohodnou novostavbu. Vyhovíme i náročným klientům. Mimojiné stavíme altány, pergoly, zahradní domky, selská vrata či sauny. Naše stavby mají šmrnc a zachováváme ráz tradice.

Když se setká tradice s moderními technologiemi, vzniká něco unikátního. A právě unikátní stavby tvoří tradiční tesaří z Klášterce nad Ohří po Západních, Severních a Východních Čechách. Specialuzují se na opravu památek, ale také na novostavby. V jejich bohatém portfoliu tak uvidíte opravy starých krovů, kde vyměňují poškozené prvky či postaví zcela nový krov. A to vše za použití tradičních spojů a díky tomu jsou jejich repliky historických krovů unikátními. 

Naše stavby mají šmrnc a zachováváme ráz tradice.
P1577775
24
P1700994

Tesařství Vlaštovčí údolí navazuje na dlouhou historii tradičních technik. Tato mistrovská dílna nedávno získala certifikaci regionálního produktu. Naše jedinečnost staveb tak přesvědčila komisi o unikátnosti. Tradiční tesařství působí v severních, západních a východních Čechách a věnujeme se výrobě dřevěných staveb, které jsou svým vzhledem i funkcionalitou výjimečné. 

Vlaštovčího údolí vychází z bohatého dědictví řemeslného umění, které se zasluhuje o to, aby se tradice neztratila v dnešní době moderních technologií. Každý krok v procesu výroby je prováděn s pečlivostí a láskou k detailům, a to za použití tradičních technik, které se předávají z generace na generaci. Jedním z klíčových prvků tesařství je jeho láska k tradici a kladení důrazu na region, kde stavba vzniká. Spolupracujeme s odborníky jako s historiky a památkáři.

P1499140

Materiál, používaný při výrobě, je pečlivě vybírán z lokálních zdrojů, což dodává našim stavbám autentičnost a spojení s okolní přírodou. Unikátní stavební projekty tesařství Vlaštovčího údolí zdobí krajinu Čech, jsou elegantní a mají šmrnc. Postavíme vám dřevostavby, a ne ledajaké. Nabízíme stavbu dřevostaveb z masivu, roubenky, chaty a zahradní domky nebo třeba kůlny. Rádi se pouštíme do hravých projektů jako je stavba maringotek nebo tiny house. 

Přestože tesařství Vlaštovčího údolí využívá tradičních technik, nejsme včerejší. Inovace a kreativita krásně doplňují jejich práci. Tesaři neustále hledají nové způsoby, jak kombinovat staré metody s těmi moderními a s moderním designem, čímž vytváříme stavby, které spojují historii s budoucností. 

Dřevostavby

  • Kůlny a stodoly
  • Roubenky
  • Chaty, zahradní domky
  • Tiny house, maringotky
  • Garážové stání
  • Zvířecí přístřešky
  • Altány, pergoly, sauny
P1733067

Nuže, milovníci řemeslného umění a tradice, Vlaštovčí údolí je vašim tesařským rájem, kde se setkává minulost s přítomností. Každá naše dřevěná stavba vypráví příběh, ať už stojí v malebné vesnici na severu, či uprostřed západních luk, nebo na horizontech východních Čech.

Kontaktní formulář
Máte pro nás nějakou práci, dotaz, nebo vzkaz?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *